Osvetlenie poznávacej značky

Získajte zľavu viac ako 40% na ŠPZ s vlastným textom

Získajte zľavu viac ako 40% na ŠPZ s vlastným textom

Chcete mať originálne registračné značky so vlastným textom namiesto tých generovaných náhodnými kombináciami čísel a písmen? Bez ohľadu na to, či chcete vašemu vozidlu dať osobný nádych, pridať špeciálne meno alebo len vyjadriť svoj zmysel pre humor, musíte vedieť, že pri osobnej žiadosti o tieto značky zaplatíte oveľa viac než pri použití online služieb poskytovaných štátom. Preto je skvelým nápadom využiť zľavu vo výške 42 %.

Ministerstvo vnútra informovalo, že poplatok za vydanie jednej voliteľnej registračnej značky s osobným textom je pri osobnej žiadosti až 165,50 eur (331 eur za pár), zatiaľ čo pri elektronickom podaní žiadosti stojí vydanie jednej takto prispôsobenej značky len 95,50 eur (191 eur za pár).

Celková úspora tak dosahuje 140 eur. Toto je suma, ktorá môže výrazne ovplyvniť vašu peňaženku, keď využijete elektronické služby evidencie vozidiel.

Voličné registračné značky s osobným textom sú medzi Slovákmi stále populárnejšie. Podľa tlačového odboru ministerstva vnútra sa počet žiadostí v prvých dvoch mesiacoch roku 2023 medziročne zvýšil až o 400 percent.

Treba poznamenať, že registračné značky prešli v nedávnom období niekoľkými zmenami, vrátane možnosti ponechania značky EČV (evidenčné číslo vozidla) doživotne aj po predaji pôvodného vozidla. Rovnako už nie je možné jednoznačne určiť pôvod vozidla len na základe registračnej značky.

Dizajn registračných značiek EČV bol tiež aktualizovaný, čo vyvolalo kritiku od niektorých motoristov. Ministerstvo vnútra však ubezpečuje, že bude hospodárne pri zavedení týchto zmien a že majitelia pôvodných značiek sa zatiaľ nemusia obávať núteného prechodu na nový dizajn.


Peter Tamók

Peter Tamók

Bio